Бабка колбаса жана тоок менен

Бабка колбаса жана тоок менен

43

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • 1,5 кг картофеля
  • 3–4 куриных бедрышка без кости
  • 400 г сырых колбасок (купатов) из свинины или курицы
  • 250 г сырого свиного сала
  • 1 ч. л. тмина
  • соль, свежемолотый черный перец
  • домашняя сметана для подачи
  • 2 средние луковицы

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Колбаса (купаты) жана тоок этин 30 мүнөткө тоңдурабыз. аларды кесүүнү жеңилдетүү үчүн бышыруудан мурун. Купаттарды калыңдыгы 1-1,5 см болгон тегерекчелерге кесип, тооктун этин болжол менен бирдей бөлүктөргө кесиңиз.

2-кадам
Чочконун майды бир чети 1 см кылып туурайбыз, пиязды тазалап, майда туурайбыз.

3-кадам
Чочконун майды чоң муздак көмөч казанга салыңыз. Орточо отко коюп, майды кетириңиз. Чочконун майы алтын түскө ээ болгондо, майдын жана запастын көбүн төгүп салыңыз.

4-кадам
Тоок этин чочконун майына кошуп, отту көбөйтүп, бөлүктөрүн кызарганча кууруп алабыз. Зире, колбаса жана пиязды кошуп, тез-тез аралаштырып, дагы 5 мүнөт бышырыңыз. ысыктан алып салуу.

5-кадам
Картошканын кабыгын аарчып, майда теркадан өткөрөбүз. Даяр болгон чочконун майын, тузду жана калемпирди кошобуз.

6-кадам
Алдын ала 200°Сге чейин ысытылган духовкага, ысыкка чыдамдуу туткасы бар табаны ысытыңыз. Картошка аралашмасын жарымына куюп, үстүнө эт менен пиязды салып, калган картошка аралашмасын жаап коёбуз. алтын Браун чейин бышыруу, болжол менен 50 мүнөт. каймак менен кызмат кылгыла.