Бекондогу колбасалар
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 200 г куриного филе
- 500 г мякоти баранины
- 50 г курдючного жира, по желанию
- 100–150 г тонких полосок нежирного бекона
- 1 средняя белая луковица
- 2 зубчика чеснока
- 1 ч. л. молотой паприки
- 1 ч. л. сухого орегано
- соль, свежемолотый черный перец
- крошеный лед
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Койдун этин, тооктун филесин жана куйруктун майын фарш же оор бычак менен мүмкүн болушунча майда туурайбыз (же орто торлуу эт туурагычтан өткөрөбүз).
Пиязды жана сарымсакты туураңыз. Фарш менен аралаштырып, татымына жараша паприка, орегано, туз жана калемпирди кошуп аралаштырыңыз. Фаршты колуңуз менен 15 мүнөт жууруйсуз. Бир аз майдаланган музду кошуп, дагы 5 мүнөт аралаштырыңыз.
Колуңузду ысык сууга малып, фаршты сүйрү колбаса кылып алыңыз.
2-кадам
Бекон тилкелерин узунунан экиге кесип, ар бир тилкени колбасалардын тегерегине бош спиральга ороп (эт көрүнүп турушу керек).
3-кадам
Колбасаларды буу казанга салып, болжол менен 25 мүнөт бышырыңыз. Тешилген колбасадан аккан шире толугу менен тунук болушу керек.
Айтмакчы
Эгерде сизде жакшы блендер болсо, музду майдалоо оңой. Айтмакчы, сиз жөн эле музду эмес, тоңдурулган тооктун же жашылча сорпонун эзсеңиз болот – бул тамакты дагы даамдуу кылат.