Эт винегрет
ИНГРЕДИЕНТЫ
- ак капуста – 350 г
жашыл буурчак – 250 г банка (милдеттүү эмес)
кызылча – 350 г, чоң
сабиз – 150-200 г, орто
кичинекей бекон менен ышталган колбаса (сиз кызмат кыла аласыз) – 350 г
пияз – 1 даана.
майонез
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
Капустаны жука туурайбыз. Бырыш болбо! Кызылчанын кабыгын аарчып, аларды сүргүчтөн өткөрөбүз. Көмөч казанга 1 аш кашык күн карама майын (бир аз эле май) кууруп алабыз. Адегенде кызылча буусу үчүн 1 мүнөт капкак менен жаап, анан бышканга чейин кууруу сунушталат. Баракелде. Сабизди сүргүчтөн туурайбыз. Капустага кошуу. Колбасаны тилкелерге же чоң кубиктерге кесип. салатка буурчак кошуу. Пиязды майда туурайбыз. Муздатылган кызылчаны кошуңуз. Туз кошуу. Майо кошуу. Мен аны ар дайым буурчактан алынган суюктук менен бир аз суюлтам – антпесе майонез май сыяктуу табитсиз көрүнөт. Абдан жөнөкөй жана даамдуу салат. Аны күн сайын тагынса болот, ошондой эле майрамдарга да ылайыктуу. Эң кымбат ингредиент колбаса болуп саналат. Сөзсүз тамеки чеккен! Тамагыңыз таттуу болсун!