Грильде ассорти тамак
Коноктор чогулуп, олуттуу тамактар келе элек кезде, сиз ушундай ар түрдүү жана жөнөкөй закусканы даярдай аласыз. Грильге коюлган бардык азыктар кандайдыр бир укмуштуудай молчулуктун элесин жаратат. Анан мени тынчтандырат.
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 4–6 куриных крылышек
- 1 большая куриная грудка
- 300–400 г говяжьего фарша с жирком
- 500 г краковской или другой полукопченой колбасы
- 12 небольших шампиньонов
- 1 небольшая луковица
- 1 яйцо
- несколько веточек петрушки
- по 1/4 ч. л. молотого красного перца и имбирного порошка
- сухого тимьяна и базилика
- соль
- растительное масло для смазывания
Для маринада
- 4 ст. л. нерафинированного арахисового масла
- 3 ст. л. темного соевого соуса
- 2 зубчика чеснока
- 4 ст. л. кетчупа
- несколько капель сока лимона или лайма
- вустерский соус
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Фаршты жумуртка, майда тууралган пияз жана петрушка менен аралаштырып, баардык татымалдарды, татымына жараша тузду кошуп, нымдуу кол менен жаңгактын өлчөмүндөгү топторду жасайбыз.
2-кадам
Колбасаны диагональ боюнча 2 см калыңдыктагы шакекчелерге, ал эми тооктун төшүн болжол менен туурасы бирдей тилкелерге кесип. Козу карындардын капкактарын нымдуу чүпүрөк менен сүртүңүз (сабактарын каалагандай алып салыңыз же калтырыңыз).
3-кадам
Маринад үчүн майдаланган сарымсакты башка ингредиенттер менен аралаштырып, эт шарларын, тооктун канаттарын, шампиньондорду, колбасанын кесиндилерин жана тооктун төшүн маринад менен аралаштырыңыз. Муну муздаткычка 1 сааттай коюңуз.
4-кадам
Ассортиментти жакшы ысытылган тордун үстүнө өсүмдүк майы менен майлап, бышырылганга чейин, болжол менен 15 мүнөт кууруп, бат-баттан айлантып, калган маринад менен сүртүңүз. Өзүңүз каалаган соустар менен кызмат кылыңыз.