Гвинея кушу, колбаса жана шалфей кошулган макарон
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 400 г пасты среднего размера (фузилли, пенне, фарфалле)
- 200 г готового мяса цесарки, запеченного или жареного
- 4 подкопченные охотничьи колбаски
- 1 большая белая луковица
- 2 зубчика чеснока
- 1 маленькая веточка шалфея
- 70 мл бренди
- оливковое масло «экстра вирджин»
- 1 ягода можжевельника
- соль, свежемолотый черный перец
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Гвинея канаттууларынын этин калың тилкелерге кесип. Аңчылык колбасаларын 1,5-2 см узундуктагы кесимдерге кайчылаш кесип.
2-кадам
Шалфейден сабактарды алып, жалбырактарды бири-бирине тизип, түтүкчөлөргө ороп, абдан жука кылып кесип алабыз. Арчаны майдалоо.
3-кадам
Пиязды жана сарымсакты тазалап, туурап алыңыз. Терең сковородкага бир аз зайтун майын ысытып, пияз менен сарымсакты салып, жай отто кууруп, тез-тез аралаштырып, пияздын түсүн өтө көп өзгөртпөй, 7-8 мүнөт куурабыз.
4-кадам
Ошол эле учурда чоң (жок дегенде 4 литр) казанга сууну кайнатып, 1 ст. л. туз жана зайтун майы, макарон кошуу жана пакеттеги көрсөтмөлөргө ылайык, аралаштырып, бышыруу.
5-кадам
Пияз жумшак жана бир аз саргыч болгондо, көмөч казанга колбаса жана гвинея кушун кошуңуз. Шалфей жана арча жана калемпирден себелет. Орточо жылуулукту жогорулатып, 3-4 ст. л. макарон бышыруу суу жана 5 мүнөт бышырышат.
6-кадам
Даяр макаронду дуршлагга салып, сууну агызып коёбуз. Макаронду ысытылган табакка салып, зайтун майын сээп, табадан алынган аралашманы макарондун үстүнө салыңыз.
7-кадам
Коньякты кичинекей казанга ысытыңыз. Узун (камин же мергенчилик) ширеңкелерди даяр кармаңыз. Макарон соусуна коньякты тегиз сээп, дароо отко коюңуз. Жалын күйгөндөн кийин, кызмат кылыңыз.