Каперс менен Солянка

Каперс менен Солянка

39

ИНГРЕДИЕНТЫ

  • 400 г мясного ассорти (сосиски, ветчина, полукопченая колбаса, язык)
  • 300 г капусты
  • 3 соленых огурца
  • 2 стакана огуречного рассола
  • 1 стакан маринованных белых грибов
  • 1 средняя луковица
  • 1 стакан маслин или оливок
  • 2 ст. л. каперсов
  • 1 лимон
  • пучок укропа
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • соль, свежемолотый черный перец
  • сметана

Для бульона:

  • 1,2 кг говядины (грудинка, шея)
  • половина курицы
  • 1 большая луковица
  • 1 корень петрушки
  • 2 лавровых листа
  • по 5 горошин черного и душистого перца
  • 1 ч. л. соли

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам

Чоң казанга уйдун жана тооктун этин салып, 3 литр ичүүчү сууну кошуп, кайнатыңыз. Отту азайтып, көбүктү алып, пияз, петрушка, татымалдарды салып, капкагын жаап, 1,5 саат кайнатабыз. Тоок этин алып, этти дагы 1 саат бышырабыз. Даяр сорпону таза казанга сүзүп алабыз. Уй менен тооктун этин сөөктөрүнөн бөлүп, майда бөлүктөргө бөлөбүз.

2-кадам

Капустаны жука туурап, идишке салып, үстүнө кайнак суу куюп, 10 мүнөт тыныктырып, анан сууну агызып коюңуз.

3-кадам

Пияздын кабыгын аарчып, төрттөн шакекчеге бөлүп кесип, түсүн өзгөртпөө үчүн көмөч казанга зайтун майына кууруп алабыз.

4-кадам

Сорпону кайнатып, пияз менен капустаны кошуп, капуста жумшак болгонго чейин 10-15 мүнөт бышырыңыз. Бир казанга шорпо кайнатып, шорпо менен казанга куюп.

5-кадам

Ветчина, тил жана колбасаны кичинекей кубиктерге, колбасаны тилимдерге, туздалган бадыраңды кубиктерге, туздалган козу карындарды майда бөлүктөргө кесип. Кайнап жаткан шорпого уйдун жана тооктун этин, муздак этти, бадыраңды, козу карындарды кошуңуз. 5 мүнөт бышырыңыз. жана шорпону 30 мүнөткө калтырыңыз. Даамын татып, туз жана мурч кошуп.

6-кадам

Ходжоподжду кайнатып, зайтун жана капперди кошуңуз. Лимондун кабыгын тазалап, ичке тилкелерге кесип. укропту майда туурайбыз. Шорпону табактарга куюп, укроп менен себебиз. Лимон жана каймак менен кызмат кылгыла.