Кефир менен пицца
ИНГРЕДИЕНТТЕР
Для начинки:
- 5 ст. л. томатного соуса
- 250 г ветчины или колбасы
Для начинки:
- 250 г сыра
- 2 помидора
- 1 ч. л. сушеного орегано или базилика
- 1 ст. л. оливкового масла
Для теста:
- 4-4,5 стакана муки
Для теста:
- 500 мл кефира
- 2 яйца
- 2 ст. л. растительного масла
- ½ ч. л. соды
- 1 ч. л. соли
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Ветчина майда бөлүктөргө кесип, сырды сүртүңүз. Помидорлорду жарым шакекчелерге кесип.
2-кадам
Кефирди жумуртка, сода жана туз менен аралаштырыңыз. Унду электен өткөрүп, айран аралашмасы салынган идишке 4 стакан куюп, камыр жууруй баштаңыз. Жумшак, жабышчаак камыр болгуча ун салыңыз.
3-кадам
Духовканы 180˚Cге чейин ысытыңыз. Табакты май менен майлап, камырды өткөрүңүз. Нымдуу колду колдонуп, камырды жайып, томат соусун сүртүңүз. Камырга майдаланган сырдын жарымын себелеп, ветчина менен помидорду тизип, кургатылган орегано себелеп, дагы майдаланган сырды себелеп коёбуз. Пиццаны зайтун майы менен сүйкөп, мешке салабыз. 20-25 мүнөт бышырыңыз.