Кефир менен сельдерей окрошка

Кефир менен сельдерей окрошка

27

ИНГРЕДИЕНТЫ

  • Колбаса (докторская) — 450 г
  • Сельдерей черешковый — 1 пучок
  • Кефир — 0,5 л
  • Лук репчатый — 1 шт.
  • Картофель — 3 шт.
  • Яйцо куриное — 8 шт.
  • Огурец — 5 шт.
  • Редис — 15 шт.
  • Соль (по вкусу) — 1 ст. л.
  • Вода газированная — 1 л
  • Сметана — 1 ст. л.

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Картошканын кабыгын тазалап, кичине кубик кылып туурайбыз. Кел тамак жасайбыз. Кайнагандан кийин туз салып, бышканча бышырабыз. Андан кийин сууну төгүп, муздатуу керек

2-кадам
Пиязды абдан майда туурайсыз.

3-кадам
Жумуртканы кайнатып, картошкадай эле кубик кылып туурайсыз. Колбаса, редиска, бадыраң менен да ушундай кылабыз. Бул тамактын негизги сюрпризи болгон сельдерей да майда тууралган. Бардык ингредиенттерди аралаштырыңыз, картошканы унутпаңыз.

4-кадам
Туз, аралаштырып, бир кашык каймак кошуп, дагы аралаштырыңыз.

5-кадам
Кефирге куюп, кылдат аралаштырыңыз. Андан кийин минералдык сууну кошуңуз – болжол менен 1 литр (мага коюураак жагат). Баарын кылдат аралаштырып, туз даамын. Мен көбүнчө бир аз уксус кошом, бирок бул бардыгы үчүн эмес. Андан кийин, биздин окрошка муздатуу болсун. Тамагыңыз таттуу болсун!