Колбаса, таттуу калемпир жана сыр менен бышырылган картошка

Колбаса, таттуу калемпир жана сыр менен бышырылган картошка

14

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • 300 г докторской колбасы
  • 800 г картофеля
  • 300 г мелких шампиньонов
  • 2 сладких перца
  • 2 красные луковицы
  • 2 зубчика чеснока
  • 200 г твердого выдержанного сыра
  • 40 г панировочных сухарей
  • сушеный тимьян
  • оливковое масло
  • соль, свежемолотый черный перец

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Картошкаларды тазалап, тилимдерге бөлүңүз. Таттуу калемпирди экиге кесип, уруктарын жана кабыкчаларын алып, кичинекей кубиктерге кесиңиз. Колбасаны калыңдыгы 3-4 мм болгон тегерекчелерге кесип. Пияз – жарым шакекчелерде, сарымсак – орто кесимдерде. Шампиньондорду экиге бөлүңүз. Сырды майда сүзгүчтөн өткөрөбүз.

2-кадам
Даяр болгон жашылчаларды жана козу карындарды идишке салып, зайтун майын тамызыңыз. Тимьян, туз жана кара мурч кошуп. Аралаштырыңыз. Зайтун майы менен майланган мешке чыдамдуу табакка салыңыз. 180°С температурада 20 мүнөт бышырыңыз.

3-кадам
Көмөч казанды кылдаттык менен алып, жашылчаларды аралаштырып, кайра зайтун майы менен чачыңыз. Дагы 10 мүнөт бышырууну улантыңыз.

4-кадам
Сыр менен нан күкүмдөрүн аралаштырыңыз. Табаны алып, колбаса кошуп, сыр аралашмасын чачып, дагы 10 мүнөт бышырыңыз. Кошумча – кошумча 1-2 мүнөт. гриль астында. Алып, бир аз муздатып, жылуу кызмат кылгыла.