Колбаса жана жумуртка менен Закарпатское лечо
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- жаңы майдаланган кара калемпир
таттуу сары калемпир – 2 даана.
таттуу кызыл калемпир – 2 даана.
чоң помидор – 3 даана.
орто пияз – 1 даана.
ышталган колбаса – 2-3 даана.
жумуртка – 1 даана.
өсүмдүк майы – 3 аш кашык. л.
туз
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Калемпирди сабагынан жана уругунан тазалап, узунунан туурасы 0,5 см тилке кылып кесип, пиязды тазалап, ичке жарым шакекчелерге кесебиз.
2-кадам
Помидорду кайчылаш кесип, кайнак сууга салып, анан муздак суу менен чайкап, кабыгын алып саласыз. Целлюлозаны тилимдерге кесип.
3-кадам
Зарыл болсо, колбасанын кабыгынан тазалап, этин тилимдерге бөлүңүз.
4-кадам
Жумуртканы бир-эки кашык муздак суу, туз жана калемпир менен чалып, сарысы менен агы көбүккө аралашпашы үчүн.
5-кадам
Чоң казанга майды ысытып, пиязды жумшак, 5 мүнөткө чейин кууруп, мурч салып, 5-7 мүнөт бышырабыз, помидор, колбасаны салып, 20 мүнөт бышырабыз.
6-кадам
Туз, мурч кошуп, жумуртканы кошуп, тынымсыз аралаштырып, дагы 2-3 мүнөт бышырабыз. Лечо ысык же муздак кызмат кылгыла.