Ышталган колбаса менен чех малып

Ышталган колбаса менен чех малып

24

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • 0,3 л  темного пива
  • 200 г копченых колбасок
  • 150 г пикантного твердого сыра
  • 250 г мягкого сливочного сыра
  • 1 маленькая красная луковица
  • 2 ст. л. сливочного масла
  • 2 ст. л. сладкой горчицы
  • несколько капель соуса табаско

Для подачи:

  • крекеры
  • кусочки поджаренного хлеба
  • кукурузные чипсы

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Пиязды туураңыз. Колбасаларды кичинекей кубиктерге кесип.

2-кадам
Калың түбү бар кичинекей казанга майды ысытып, ага пиязды орточо отто жумшак, 5 мүнөткө чейин кууруп алыңыз. Колбаса кошуу, тамак, аралаштырып, 8-10 мүнөт. Оттон чыгарып, бардык майды кетириңиз.

3-кадам
Кастрюльге жумшак сыр, горчица жана сыраны кошуп, бир тектүү масса пайда болгонго чейин жакшылап аралаштырыңыз. ысыктан алып салуу.

4-кадам
Катуу сырды майда сүзгүчтөн өткөрөбүз. Кастрюльге майдаланган сырды бөлүктөргө кошуп, ар бир жолу жакшылап аралаштырыңыз.

5-кадам
Бардык сыр кошулгандан кийин, татымына жараша Табаско соусу менен чөмүлдүрүп, түбү оор казанга (идеалында отко чыдамдуу фондю идиш) куюңуз.

6-кадам
Жай отко коюп, көбүк чыкканга чейин 15-20 мүнөт бышырыңыз. Крекер, кесим нан же жүгөрү чипсы менен жылуу кылып бериңиз.