Колбаса менен жоогазын булочкасы
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- Молоко – 150 мл
- Яйцо – 2 шт. (1 – в тесто, 1 – для смазывания)
- Сахар – 1 ст.л.
- Соль – 1 ч.л.
- Масло сливочное – 50 гр
- Масло растительное – 50 гр
- Дрожжи сух. – 1 ч.л.
- Мука – 350-400 гр
- Колбаса вареная – 400 гр
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Кел, камыр жасайлы. 50 мл жылуу сүттү кант жана туз менен бириктирип, 3 ст. ун жана ачыткы. Аралаштырыңыз.
2-кадам
Камырды 20 мүнөткө көтөрөлү.
3-кадам
Камырга эриген сары майды жана өсүмдүк майын, жумуртканы жана электен өткөн унду бөлүктөргө бөлөбүз. Эластикалык камыр жууруйбуз.
4-кадам
Колбасаны ичке тилкелерге кесип.
5-кадам
Камырды болжол менен 0,5 см калыңдыкта жайып, стакандын жардамы менен тегерекчелерди кесип алабыз. Бланкалардын бирине колбасанын бир бөлүгүн коюңуз.
6-кадам
Колбасаны дагы бир тегерекче камыр менен жаап коюңуз.
7-кадам
Үстүнө колбасанын дагы бир бөлүгүн салыңыз.
8-кадам
Кайра камыр менен жаап. Бир жагынан, экинчи жагынан кезектешип четине жетпей кесип салабыз. Болгону 5 кесип.
9-кадам
Бланка жоогазын формасын берели. Биз сол тараптан баштайбыз. Биринчи (төмөнкү) гүл жалбырагын экинчисинин астына, экинчи (жогорку) гүл жалбырагын биринчинин үстүнө коюу ж.б.
10-кадам
Бөлүктөрдү бышыруучу баракка коюп, чыйратылган жумуртка жана бир чай кашык сүт менен сүртүңүз.
11-кадам
Алдын ала 180 градуска чейин ысытылган духовкага кызарганча бышырыңыз. ТАМАГЫҢЫЗ ТАТТУУ БОЛСУН!!!