Камырдагы Гонконг колбасалары
Кандай гана сүйкүмдүү – Батыштын көчө тамактары, хот-догдор, бирок азиялык бурмалоолор менен. Бирок, эч кандай татымалдар, эч кандай жылуулук – бир гана кунжут үрөндөрү адаттан тыш болуп саналат. Колбасаларды камырдын тыкан тилкеси менен «ороого» канчалык көп күч жумшасаңыз, натыйжа ошончолук кооз болот.
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 8–10 небольших сосисок
- 300 г муки плюс еще немного для раскатывания
- 30 г сливочного масла
- 2 яйца плюс 1 желток для смазывания
- 180 мл молока
- 5 г сухих дрожжей
- 1/2 ст. л. сахара
- 1 ч. л. соли
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Ун менен тузду үймөктөп, ортосуна кудук жасайбыз. ачыткы жана шекерди кошуу. Жумуртканы куюп, акырындык менен жылуу сүт кошуп, камыр жууруй баштаңыз.
2-кадам
3-5 мүнөт жылмакай чейин камыр жууруп. Андан кийин тактайга өткөрүп, жумшартылган сары майды кошуп, ийкемдүү болгонго чейин 10 мүнөттөй камырууну улантыңыз.
3-кадам
Камырды таза идишке салып, нымдуу сүлгү менен жаап, жылуу жерге 1,5 саатка коюңуз.Камыр болжол менен эки эсе чоңоюш керек.
4-кадам
Көтөрүлгөн камырды колбасанын санына жараша 8-10 бөлүккө бөлөбүз. Ар бир бөлүгүн узун, калың тилкеге айлантабыз. Бир аз ун себилген бетке коюп, 5 мүнөткө отура туруңуз.
5-кадам
Узунураак жана ичке кылуу үчүн ар бир тилкени кайра жайыңыз. Спираль түрүндө колбасаны ороп алуу үчүн тилкелер ичке болушу керек. Колбасаларды абдан катуу ороп.
6-кадам
Колбасаларды камырга майланган пергамент менен капталган бышыруучу баракка бири-биринен бир аз аралыкта салабыз. нымдуу сүлгү менен жаап, 20-30 мүнөт жылуу жерге отура берсин.
7-кадам
Сарысын 1 ст. л. суу жана щетка менен камыр. Күнжүт себелеп, бышыруучу баракты 200°C чейин ысытылган духовкага 8 мүнөткө коюңуз. Мештин температурасын эшигин ачпастан 170°Сге түшүрүп, дагы 5-7 мүнөт бышырыңыз. Булочка алтын түстө жана күрөң түстө болушу керек.Ысык, жылуу же муздатылган абалда бериңиз.