Жөнөкөй пицца

23

ИНГРЕДИЕНТТЕР

Для начинки:

  • 5 ст. л. томатного соуса

Для начинки:

  • 200 г сосисок или вареной колбасы
  • 200 г сыра
  • 10 помидоров черри или 2 средних помидора
  • горсть маслин
  • 1 ч. л. сушеного орегано или базилика
  • 1 ст. л. оливкового масла

Для теста:

  • 200 г муки

Для теста:

  • ½ ч. л. соли

Для теста:

  • 5 г сухих дрожжей
  • 125 мл воды
  • оливковое масло «экстра вирджин»

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Бир идиштин ичине унду жана тузду элеп, ачыткы кошуп, аралаштырыңыз. Унга «кудук» жасап, ага суу куюп, вилка же кол менен камыр жууруп баштаңыз. «кратердин» дубалдарынан унду кармап, ар дайым бир багытта, тегерек менен аралаштырып. Дээрлик бардык ун аралашкандан кийин, камырга 1 ст. л. зайтун майын кошуп, камырды 10 мүнөттөй жылмакай жана ийкемдүү болгуча жууруй бериңиз.

2-кадам
Камырды тоголок кылып жайыңыз. Идишке бир аз май куюп, камырдын шарын идиштин ичине салып, майдын жука катмары менен капталгандай кылып буруңуз. Идишти тамак пленка менен жаап, камырдын көлөмү эки эсе көбөйгөнгө чейин жылуу жерге 1 саат коёбуз.

3-кадам
Духовканы 220°Cге чейин ысытыңыз. Камырды тешип, жеңил жууруйбуз. Диаметри 25-30 см болгон тегерекчеге ороп, майланган табага салабыз.

4-кадам
Сырды аарчып, ветчинаны ичке тилкелерге кесип. Алча помидорлорун экиге бөлүңүз; эгер сиз чоң помидорлорду колдонуп жатсаңыз, аларды тилимдерге бөлүңүз.

5-кадам
Камырды томат соусу менен сүйкөп, майдаланган сырдын жарымын чачыңыз. Колбасанын же колбасанын, помидордун жана зайтундун бөлүктөрүн тизип, калган сыр менен орегано менен себелеп, мешке бышыруучу баракты салабыз. Сыр эригиче 10-15 мүнөт бышырыңыз. Даяр пиццаны зайтун майы менен сүйкөңүз.