Германиянын картошка салаты

Германиянын картошка салаты

35

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • 500 г картофеля
  • 2 небольшие красные луковицы
  • 120 г тонких ломтиков бекона
  • 2–3 копченые колбаски (можно разных сортов)
  • 5–6 маринованных огурчиков-корнишонов
  • 4–5 веточек петрушки
  • 4 ст. л. белого винного уксуса
  • 1 ст. л. коричневого сахара
  • соль, свежемолотый черный перец

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Картошканы орто тилкелерге же капталдары 2 см болгон кубиктерге туурайсыз.Адегенде кабыгын аарчып же (эгер картөшкө жаш болсо) щетка менен жууп салсаңыз болот. Картошканы мискейге салып, картошканы жаап калгыдай муздак сууну кошуп, орто жылуулукка коюңуз. Кайнагандан кийин, жумшак болгонго чейин, болжол менен 12 мүнөт бышырыңыз, андан кийин электен өткөрүңүз.

2-кадам
Картошка бышып жатканда, беконду майлуу болушу үчүн орто жылуулукта жабышпаган табага салыңыз. Колбасаларды тилимдерге кесип.

3-кадам
Пияздын кабыгын тазалап, орто жүнүн кесиңиз. Петрушка майдалап, өзгөчө сабагын майда туурап. Корниканы ичке тилкелерге кесип.

4-кадам
Бекон кытырак жана тост болгондо, аны алып, кагаз сүлгүгө кой. Ал эми куурулган табага пиязды, колбасаны салабыз. Отту көбөйтүп, аралаштырып 3-4 мүнөт куурабыз.

5-кадам
Көмөч казанга уксус куюп, кант жана петрушка сабактарын кошуп, дээрлик бардык уксус бууланганга чейин аралаштырып, кайнатыңыз. Көмөч казанга картошка кошуп, аралаштырып, оттон чыгарабыз.

6-кадам
Картошка бир аз муздагандан кийин (болжол менен 10 мүнөт), петрушка жалбырагын, корнильди, туз жана калемпирди кошобуз. Кылдат аралаштырып, үстүнө майдаланган бекон менен жылуу же толугу менен муздак кызмат кылыңыз.