Испаниялык бандериллалар
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 200 г ышталган колбаса
30 зайтун калемпир менен толтурулган
10 жумуртка
2 помидор
2 таттуу кызыл калемпир
1 пияз
0,5 петрушка тамыры
1 тиш сарымсак
4 ст. л. зайтун майы
5 бутак петрушка
туз, жер кара мурч
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Помидорго кайчылаш формадагы кесиптерди жасап, аларды 15 секундга түшүрүңүз. кайнак сууга, андан кийин муздак сууга куюп. кабыгын алып, жарым жемиш кесип жана уруктарды алып салуу. Целлюлозаны блендерде майдалаңыз.
2-кадам
Таттуу калемпирди 2 бөлүккө кесип, өзөгүн алып салыңыз. Калемпирдин жарымын 10 мүнөткө коюңуз. алдын ала 200°С чейин ысытылган мешке салып. Полиэтилен баштыкка салып муздатып, терисин алып, целлюлозаны туурайбыз.
3-кадам
Пияз, сарымсак жана петрушка тамырын тазалап, майда туурайбыз.
4-кадам
Көмөч казанга 2 аш кашык ысытыңыз. л. май, кууруу пияз жана калемпир, 5 мүнөт. Помидор, сарымсак, петрушка тамыры, туз жана мурч кошуу. 10 мүнөт кайнатыңыз.
5-кадам
Петрушканы жууп, кургатып, майда туурайбыз. Жумуртканы чалып, даярдалган жашылчаларды жана петрушка кошуңуз. Аралашманы аралаштырып, керек болсо туз жана мурч кошуп. Калган майды колдонуп, омлетті адегенде сковородкага 10 мүнөт бышырыңыз, андан соң духовкага 10 мүнөт 200 °Cде консистенциясы тыгыз болгонго чейин бышырып бүтүрүңүз. Салкын болсун.
6-кадам
Омлетти 2 см капталы менен кубик кылып туурайбыз.Колбасанын кабыгын тазалап, жука тилимдерге бөлөбүз, түтүкчөлөргө ороп алабыз. Ар бир таякчага бир кубик омлет, бир кесим колбаса жана кызыл калемпир кошулган зайтун салабыз.