Касатьелло
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 600 г муки
- 50 г свежих дрожжей
- 200–250 мл молока
- 125 г сливочного масла или свиного жира
Для начинки:
- 100 г сливочного масла или свиного жира
- 150 г полутвердого сыра
- 150 г вареной ветчины
- 100 г сырокопченой колбасы
- 100 г тертого сыра
- 2 вареных яйца
- 3–4 яйца
- 1/4 ч. л. соли
- свежемолотый черный перец
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Жылуу сүт менен ачыткыны майдалап, ундун жарымын кошобуз. 45 мүнөт жылуу жерге калтырыңыз. Калган ун, туз, сары майды камырга кошуп, жумшак, ийкемдүү камыр жууруйбуз. Жакшылап жууруп, 1 саатка коебуз.
2-кадам
Колбаса, ветчина, кайнатылган жумуртка жана сырды кубик кылып туурайбыз. Ортосу диаметри 26 см болгон серпилген формадагы табаны майлап, чийки жумуртканын кабыгын ийне менен эки жагынан тешип, ички пленкага тийбей туруп тешет.
3-кадам
Көтөрүлгөн камырды тешип, андан жумуртканын өлчөмүндөгү бөлүктү бөлөбүз. Калган камырды 60 х 35 см, калыңдыгы 3-4 мм болгон тик бурчтук кылып жайабыз.
4-кадам
Камырдын бетине майдын 2/3 бөлүгүн май же чочконун майы менен сүйкөңүз. Сыр менен кара калемпирди тегиз себелейбиз. Бүткүл бетине колбаса, ветчина, сыр жана жумуртка бөлүктөрүн чачыңыз.
5-кадам
Рулетти катуу тоголоктоп, ичинде аба калбагыдай кылып катуу басыңыз. Рулетти калыпка салып, жакшылап басып, учтарын бириктириңиз.
6-кадам
Үстүнө 4 оюк жасап, ичине жумуртка салыңыз. Мурда бөлгөн камырдан 8 флагелланы жайып, жумурткалардын үстүнө кайчылаш кылып, бекитип коюңуз. Калган май менен бетти сүртүңүз. Табанын үстүн сүлгү менен жаап, 1 саатка тыныктырып коюңуз.Духовканы 200°С чейин ысытыңыз. Табаны ортоңку деңгээлге коюп, 50-55 мүнөт бышырабыз. Пирогду мештен чыгарып, муздатыңыз.