Кипр стилиндеги ашпозчулар
Кипрдин салттуу тамагы, ал туристтик ресторандарда да, «өздөрү үчүн» да сунушталат. Чет элдик конокторго Кипрдин эң популярдуу гарнирине айланган фри фри кошулган ашпозчулар жана жашылча салаттары берилет, ал эми кипрликтер бул колбасаларды араб пита наны жана грильде бышырылган галлуми менен жегенди жакшы көрүшөт.
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 1,5 кг свиного или бараньего фарша
- 10 веточек петрушки
- 5 веточек мяты
- 3 средние луковицы
- свиные кишки
- 1 ч. л. молотой сладкой паприки
- соль, свежемолотый черный перец
- уксус
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Чочконун ичеги-карындарын агын сууга чайкап, идишке салып, 1 литр муздак сууга 2 аш кашык куясыз. л. уксус.
2-кадам
Пияздын кабыгын тазалап, абдан майда туурайбыз. Петрушка менен жалбыздан сабактарды алып салыңыз (алардын кереги жок). Жалбырактарын майда туурайбыз.
3-кадам
Фаршка пияз, ашкөк, туз, мурч жана паприка кошобуз. жылмакай чейин жакшылап жууруп, бир аз сабап.
4-кадам
Ичегилерди алып, бир аз кургатып, атайын саптаманы колдонуп, майдаланган этке толтуруп, кичинекей колбаса жасайсыз.
5-кадам
Колбасанын эки жагына түйүндөрдү байлап, ичегисин кесип алабыз. Фарш түгөнгүчө колбасаларды түзүүнү улантыңыз.
6-кадам
Көмүрдү күйгүзүп, колбасаны эки тарабында грильде кууруп, 10-12 мүнөт. Же гриль табасын ысытып, үстүнө колбасаларды кууруп алабыз. Лимон кесектери менен ысык кызмат кылгыла.