Колбаса менен пицца

Колбаса менен пицца

22

ИНГРЕДИЕНТЫ

Для начинки:

  • 200 г сыра
  • 150 г салями или другой копченой колбасы
  • 2 ст. л. тертого твердого сыра
  • 1 ст. л. оливкового масла

Для начинки:

  • 5 ст. л. томатного соуса

Для теста:

  • 200 г муки

Для теста:

  • ½ ч. л. соли
  • 5 г сухих дрожжей
  • 125 мл воды
  • оливковое масло «экстра вирджин»

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Ачытманы кичинекей идишке салып, 3 аш кашык куябыз. л. жылуу суу. Аралаштырып, 15 мүнөткө көтөрүлгөнгө коёбуз.

2-кадам
Бир идиштин ичине унду жана тузду электен өткөрүңүз. Унга «кудук» жасап, ага ачыткы менен калган сууну куюп, вилка же кол менен камыр жууруп баштаңыз. «кратердин» дубалдарынан унду кармап, ар дайым бир багытта, тегерек менен аралаштырып. Дээрлик бардык ун аралашкандан кийин, камырга 1 ст. л. зайтун майын кошуп, камырды 10 мүнөттөй жылмакай жана ийкемдүү болгуча жууруй бериңиз.

3-кадам
Камырды тоголок кылып жайыңыз. Идишке бир аз май куюп, камырдын шарын идиштин ичине салып, майдын жука катмары менен капталгандай кылып буруңуз. Идишти тамак пленка менен жаап, камырдын көлөмү эки эсе көбөйгөнгө чейин жылуу жерге 1 саат коёбуз.

4-кадам
Духовканы 220°Cге чейин ысытыңыз. Камырды тешип, жеңил жууруйбуз. Диаметри 25-30 см болгон тегерекчеге ороп, майланган табага салабыз.

5-кадам
Сырды сүргүчтөн өткөрүп, колбасаны ичке тилкелерге туурайбыз. Камырды томат соусу менен сүйкөп, майдаланган сырды себиңиз. Колбаса бөлүктөрүн тизип, пармезан сырын себелеп, мешке салабыз. Сыр эригиче 10-15 мүнөт бышырыңыз. Даяр пиццанын үстүнө райхан жалбырагын салып, зайтун майын тамызыңыз.