Шарап жана пияз соусу менен колбаса
Грильдеги жакшы колбасалар өзүнчө чоң ырахат. Жана ушундай сонун соус менен, ошондой эле балалыктагыдай, картөшкө пюре менен… Ооба, ооба, ооба, абдан пайдалуу комбинация эмес жана такыр диеталык эмес. Бирок жылына бир нече жолу, бууда бышырылган балык менен гриль жашылчаларынын ортосунда, бул, албетте, мүмкүн!
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 900 г подкопченных колбасок
- картофельное пюре для подачи (см. «Кстати»)
- растительное масло для смазывания
Для соуса:
- 6 больших красных луковиц
- 1–3 веточки тимьяна или 1–3 щепотки сухого, по желанию
- 3–4 ст. л. сливочного масла
- 1 стакан красного сухого вина
- 1 ст. л. красного винного уксуса
- 2 ст. л. коричневого сахара
- соль, свежемолотый черный перец
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Пиязды ичке жарым шакекчелерге кесип. Жаңы тимьяндын сабактарын алып салыңыз (алардын бул жерде кереги жок).
2-кадам
Соус үчүн табада сары майды эритип, пиязды салып, жай отто кууруп, аралаштырып, жумшак болгончо, түсүн өзгөртпөй, 15 мүнөт.
3-кадам
Шарап менен уксус куюп, татымына жараша тимьян, туз жана калемпирди куюп, шекерди кошуңуз. Аралаштырыңыз, кайнатыңыз, жылуулукту орточо деңгээлге чейин азайтыңыз жана соус бир аз коюуланганга чейин, болжол менен 10 мүнөт бышырыңыз.
4-кадам
Соус даярдалып жатканда, колбасаны майланган стеллажда кытыраганга чейин грильдетип, бат-баттан 15 мүнөт бурап, соус жана картошка пюреси менен кызмат кылыңыз.