Тез тоок жана колбаса бышышы
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 1 готовая курица-гриль весом примерно 1 кг
- 8 подкопченных колбасок
- 2 луковицы среднего размера
- 1 корень сельдерея среднего размера
- 2 больших зеленых яблока
- 4 черешка сельдерея
- 2 ст. л. топленого масла
- свежемолотый черный перец – по вкусу
- соль – по вкусу
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Сельдерей тамырын тазалап, орто тилкелерге кесип. Тилимдердин үстүнө кайнак суу куюп, лавр жалбырагын жана тузду салабыз. Орто жылуулукта кайнатып, 10 мүнөт бышырыңыз, андан кийин дуршлагга салып, сорпону сактап коюңуз.
2-кадам
Ошол эле учурда, кичинекей бөлүктөргө тоок кесип. Колбасаларды 2-3 см узундуктагы бөлүктөргө, пиязды жарым шакекчеге же жүнгө, кабыгынан тазаланган алмаларды жана сельдерей сабагын орто тилкелерге туурайбыз.
3-кадам
Калың түбү бар терең куурулган көмөч казанга пияз менен сельдерей тамырын эриген сары майга кызарганча 10 мүнөт кууруп алабыз. сельдерей сабагы, алма жана колбаса кошуу. 5 мүнөттөн кийин. тоок этин салып, калемпир менен татып, сельдерей сорпосу менен 1-2 чөмүч куюп. катуу отто бышыруу, капкагы жок, кээде аралаштырып, 10 мүнөт; Суюктуктун көбү бууланып кетиши керек. Тамакты абдан ысык кылып бериңиз.