Yйдө жасалган кетчуп менен хот-дог
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 6 сосисок
- 6 пшеничных булочек для хот-догов
- сливочное и растительное масло
Для домашнего кетчупа
- 300 мл томатного пюре
- 2 зубчика чеснока
- 3 ст. л. яблочного уксуса
- 1 ст. л. коричневого сахара
- 2 ст. л. вустерского соуса
- несколько капель табаско
- 1 ч. л. кукурузного крахмала
- соль
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Кетчуп үчүн сарымсакты эзип, кабыгын тазалап, туурап, кастрюльге салып, томат пюресин куябыз. Кастранды жай отко коюп, уксус, Табаско, Вустершир соусун, туз жана шекерди кошуңуз. кайнатыңыз.
2-кадам
Жүгөрү крахмалын ошол эле өлчөмдөгү муздак сууга аралаштырып, тынымсыз аралаштырып казанга ичке агым менен куябыз. Кайнап, оттон алып салыңыз. Толугу менен муздатуу.
3-кадам
Хот-догдор үчүн булочка узунунан кеспей, дээрлик жарымынан кесиңиз. Буночтардын ичин эриген сары май менен суйкойбуз. Колбаса бирок узундугу боюнча тешип, май менен бир аз майлайбыз.
4-кадам
Көмүрдү грилле күйгүзүңүз – алар жакшы күйүп, ак күлгө айланышы керек. Грилды ысытып, осумдук май менен майланыз. Грилде нан менен колбаса кызарганча кууп алабыз. Колбаса бункалардын ичине салып, үйдөгү кетчуп менен тамчылатып, дароо кызмат кылыңыз