Ысталган колбаса жана бышырылган капуста менен хот-дог
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- Багет (белый) 1 шт.
- Копчёные колбаски 3-4 шт.(тонкие)
- Квашенная капуста 300-350 г
- Лук репчатый (средний) 1 шт.
- Томаты в с/с (резанные) 5 ст.л.
- Перец душистый горошком (можно молотый) (по вкусу)
- Зира (кумин) семя 1 маленькая щепотка
- Лавровый лист 1 шт.
- Оливковое масло 100 мл
Для подачи:
- Горчица зернистая 2 ст.л.
- Корнишоны 2-3 шт.
- Лук красный (лучше ялтинский) 1 шт.
- Соль, перец
- Чеснок 1 зубчик
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Бышырылган капустаны даярдоо үчүн төмөнкүлөр керек: туздуу суудан туздалган капустаны бир аз сыгып алуу жана керек болсо, өтө узун болсо, аны кесип. Пиязды тазалап, тилкелерге кесип. Зайтун майын түбү калың казанга ысытып, пиязды кызарганча кууруп алабыз. Андан соң капустаны салып, отту азайтып, жумшак болгончо 15-20 мүнөт кайнатабыз. Андан кийин, помидор, татымалдарды кошуп, дагы 5-10 мүнөт кайнатабыз. Зарыл болсо, туз жана калемпир кошуу.
2-кадам
Капуста бышырып жатканда, колбасаларды даярдаңыз: табада зайтун майын ысытып, колбасаны 5-7 мүнөт кууруңуз. Узун колбасаларды экиге бөлсө болот.
3-кадам
Багетаны экиге бөлүңүз, бирок аягына чейин кесип албаңыз. Зайтун майы менен майлап, сарымсак менен сүртүп, 180 градуста 1-2 мүнөт духовкага бир аз кургатабыз.
4-кадам
Бышырылган капустаны кургатылган багетке, анан куурулган колбасага салабыз. майдаланган бадыраң жана Yalta пияз менен кооздоп. дан кычы менен сезон.