Колбаса жана сыр менен тез түрмөк

Колбаса жана сыр менен тез түрмөк

13

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • 300 г колбасы
  • 2 больших листа тонкого армянского лаваша
  • 200 г натурального густого йогурта
  • 2 яйца
  • 200 г сыра для тостов
  • соль, свежемолотый черный перец

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Бир идиштин ичинде эки жумуртканы жылмакай болгонго чейин чалыңыз. Рулетти майлоо үчүн бир аз куябыз. Көпчүлүгүнө йогурт, туз жана калемпир кошуңуз. вилка менен сабаңыз.

2-кадам
Үстөлдүн үстүнө пита нанын жайып, узун жагын өзүңө каратып кой. Анын бүт бетин жумуртка-йогурт аралашмасы менен сүртүңүз.

3-кадам
Колбасаны ичке чоң тилкелерге кесип. Пита нанынын жарым бөлүгүн бүт узундугу боюнча, четинен 5 см артка чегинип, жарым сырды үстүнө салыңыз.

4-кадам
Пита нанын рулет кылып, тескери жагын жумуртка-йогурт аралашмасы менен каптаңыз. Экинчи барак менен да ушундай кылыңыз.

5-кадам
Рулеттерди бышыруу кагазы менен капталган бышыруу барактын үстүнө салыңыз. Бетин жумуртка менен сүртүңүз. 180°C температурада 10-15 мүнөт бышырыңыз. плюс 2 мин. гриль астында. Духовкадан чыгарып, муздатып, ар бир рулетти 8-10 бөлүккө бөлөбүз. Кааласаңыз, аны кеспей эле фольгага ороп, пикникке коёрдон мурун зым стеллажга бир аз ысытып, анан бөлүктөргө бөлсөңүз болот.