Эльзасский шукрут

25

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • 300 г утиного мяса
  • 300 г свиной вырезки
  • 400 г свиных ребрышек
  • 300 г копченых колбасок
  • 200 г свиной домашней колбасы
  • 200 г бекона
  • 1 небольшой кочан капусты
  • 500 г кислой капусты
  • 4 крупные луковицы
  • 1,5 стакана рислинга
  • 2 ст. л. коричневого сахара
  • 20 ягод можжевельника
  • 2 лавровых листа
  • соль, свежемолотый черный перец

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Кабыргаларды майда бөлүктөргө туурап, бышыруучу баракка стеллажга коюп, жогорку жылуулуктагы грильдин астында 10 мүнөт бышырыңыз.

2-кадам
Туздалган капуста муздак суу менен чайкалып, сыгып чыгарыңыз. Жаңы капустаны жука туурап, туз салып, колуңуз менен эзесиз.

3-кадам
Беконду, өрдөктүн этин жана этти орто кубиктерге туурап, пиязды туурайбыз. Калың түбү бар чоң отко чыдамдуу идишке (мисалы, өрдөк кууруучу), беконду орто жылуулукта 10 мүнөт кайнатыңыз, тиштүү кашык менен алып салыңыз.

4-кадам
Өрдөк менен боорду кошуп, кабык пайда болгонго чейин кууруп, алып салыңыз. Пияз кошуп, 10 мүнөт алтынга чейин кууруу.

5-кадам
Кычкыл жана жаңы капуста, арча, лавр жалбырактарын, шекерди, тузду, калемпирди жана рислингди кошуп, кайра беконду жана куурулган этти, кабыргаларды кайнатыңыз. Капкагын жаап, 180°С чейин ысытылган духовкага 2 саатка коёбуз.

6-кадам
30 мүнөттө. Бүтөөрдөн мурун, лавр жалбырагын алып, туш келди тууралган колбаса менен колбасаны кошуңуз. Choucroute өтө кургак болсо, бир аз суу кошуу. сыра жана кычы ар кандай түрлөрү менен кызмат кылгыла