Йогурт менен жасмык шорпо

Йогурт менен жасмык шорпо

32

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • 300 г коричневой чечевицы
  • 2 больших стебля лука-порея (только белая часть)
  • 2 средние морковки
  • 5–7 черешков сельдерея
  • 2 «охотничьи» копченые колбаски
  • 70–100 г соленого или копченого свиного сала
  • 2 веточки тимьяна
  • соль, свежемолотый черный перец

Для заправки:

  • 150 г густого натурального йогурта
  • 2 зубчика чеснока
  • 2 ст. л. сливочного масла
  • 1 ст. л. томатной пасты
  • 1 ч. л. острой или сладкой паприки

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Жасмыкты муздак сууга 4-6 саатка чылап коёбуз.Андан кийин дуршлагга салып, чайкап, мискейге салып, 1,5 литр муздак сууга куюп, кайнатып алабыз. туз кошпогула! жасмык жумшак чейин бышыр, болжол менен 25 мүнөт.

2-кадам
Ошол эле учурда, таңгак даярдоо: майдалап, кабыгын тазалап жана сарымсак туурап. Кичинекей казанга майды ысытып, сарымсакты салып, жай отто 1 мүнөт кууруп алабыз.

3-кадам
Томат пастасын жана паприка кошуп, 1-2 мүнөт куурабыз. Оттон алып, бир аз муздатып, алынган массаны йогурт менен кылдат аралаштырыңыз.

4-кадам
Шорпо үчүн пияздын ак бөлүгүн өтө ичке жарым шакекчелерге кесиңиз (эгерде жалбырактардын ортосунда кум бар болсо, пиязды чайкаңыз). Сабиз менен сельдерейди тазалап, өтө кичинекей кубиктерге бөлүңүз. Чочконун майын жука тилкелерге, колбасаны 1 см калыңдыктагы тилкелерге туурайбыз.

5-кадам
Муздак куурулган көмөч казанга чочконун майын салып, орто жылуулукка коебуз. Бир аз май болгон соң, 3 мүнөттөн кийин жашылчаларды, колбасаларды жана тимьяндын жалбырактарын кошуп, отту көбөйтүп, 5 мүнөт аралаштырып кууруп алабыз.

6-кадам
Көмөч казандын ичиндегилерди жасмык кошулган көмөч казанга салып, бир кайнатып, 15 мүнөт жай отто жаап, кайнатабыз. Йогурт менен кызмат кылгыла.