Кефир менен сельдерей окрошка
ИНГРЕДИЕНТЫ
- Колбаса (докторская) — 450 г
- Сельдерей черешковый — 1 пучок
- Кефир — 0,5 л
- Лук репчатый — 1 шт.
- Картофель — 3 шт.
- Яйцо куриное — 8 шт.
- Огурец — 5 шт.
- Редис — 15 шт.
- Соль (по вкусу) — 1 ст. л.
- Вода газированная — 1 л
- Сметана — 1 ст. л.
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Картошканын кабыгын тазалап, кичине кубик кылып туурайбыз. Кел тамак жасайбыз. Кайнагандан кийин туз салып, бышканча бышырабыз. Андан кийин сууну төгүп, муздатуу керек
2-кадам
Пиязды абдан майда туурайсыз.
3-кадам
Жумуртканы кайнатып, картошкадай эле кубик кылып туурайсыз. Колбаса, редиска, бадыраң менен да ушундай кылабыз. Бул тамактын негизги сюрпризи болгон сельдерей да майда тууралган. Бардык ингредиенттерди аралаштырыңыз, картошканы унутпаңыз.
4-кадам
Туз, аралаштырып, бир кашык каймак кошуп, дагы аралаштырыңыз.
5-кадам
Кефирге куюп, кылдат аралаштырыңыз. Андан кийин минералдык сууну кошуңуз – болжол менен 1 литр (мага коюураак жагат). Баарын кылдат аралаштырып, туз даамын. Мен көбүнчө бир аз уксус кошом, бирок бул бардыгы үчүн эмес. Андан кийин, биздин окрошка муздатуу болсун. Тамагыңыз таттуу болсун!