Халал бүттүктөр

Колбаса жогорку

Колбаса кокусунан же атайын ойлоп табылган, бирок бул сактоо ыкмаларын издөөнүн натыйжасында болгон жок. Ал узак сакталышы үчүн Ыраакы Чыгышта атайын иштетилет. Эт жөнүндө маалыматтар вавилондук жана кытай булактарында жазылган: козу жана эчкинин этинен жасалган кургатылган колбасалар.
Убакыттын өтүшү менен рецепттер жакшырды, адамдар ар кандай иштетүү ыкмаларын колдонушту жана жаңы ингредиенттерди кошушту. Сорттор климаттык шартка жараша ар түрдүү болгон. Чийки колбаса суук аймактарда популярдуу болгон, анткени продукт кошумча муздаткычта жок эле узак убакытка сакталат. Жылуу кеңдикте эт көп учурда ышталган (чийки ышталган сорт) продуктуну узак мөөнөткө сактоо үчүн. Колбасанын кургак түрлөрү Европа менен Азиянын түштүк аймактарында кеңири таралган.
Ошентип, баарыбыз колбасаны жакшы көрөбүз. Продукциянын бул түрү ушунчалык илгери эле пайда болгон, ошондуктан эт иштетүү салттарын, ошондой эле колбасанын ар кандай түрлөрүн өндүрүүнү кайсы элдер жана кимдер кабыл алганын айтуу кыйын..