Ветчина менен муздак жашылча шорпо

Ветчина менен муздак жашылча шорпо

15

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • 1 л кваса
  • 300 г ветчины
  • 3 вареные картофелины
  • 2 огурца
  • 10–12 редисок
  • 4 сваренных вкрутую яйца
  • 100 г зеленого лука
  • 200 мл сметаны жирностью от 20{582fe82f68f0b063f05c2a256ccdf682ab971409854ddca196975e66d27816ea}
  • 1–2 ст. л. сливочного хрена
  • по небольшой горсти измельченных кинзы и укропа
  • соль

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Картошканы, бадыраңды, чамгырды, 2 жумуртканы жана ветчинаны кичине кубик кылып туурайбыз. Жашыл пиязды туураңыз.

2-кадам
Чоң идишке пияз, кинза жана укроп салыңыз. Бир аз туз кошуңуз. Пести менен эзиңиз. Картошканы кошуп, аралаштырыңыз.

3-кадам
Бадыраң, чамгыр, жумуртка жана ветчина кошуу. Аралаштырыңыз. абдан муздак квас куюп.

4-кадам
Салмакты даярдоо үчүн калган жумуртканы сарысы менен агы менен бөлүңүз. Протеинди кичинекей кубиктерге кесип, шорпого кошуңуз. Салмак үчүн сарысын вилка менен эзип, сүзмө жана хрен менен жылмакайга чейин аралаштырабыз. Бир аз туз кошуңуз. Шорпону табактарга куюп, тузду кошуп, кызмат кылыңыз.