Ышталган колбаса менен томат пастасы
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- Копчёные колбаски (тонкие) – 3-4 шт
- Спагетти №11 – 300 гр (сухие)
- Лук шалот – 2 шт
- Чеснок св. – 3-4 шт
- Розмарин св. – 1-2 веточки
- Томаты в с/с (рубленные) – 300-400 гр
- Шпинат свежий – 100-150 гр
- Масло оливковое – 100 мл
- Соль морская, перец черный (мельница)
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Адегенде пияздын, сарымсактын жана розмариндин жалбырактарын тазалап, майда туурап алуу керек. Колбасаларды жегенге оңой бөлүктөргө кесиңиз. Шпинатты жууп, иштетиңиз.
2-кадам
Пакеттеги көрсөтмөгө ылайык спагетти кайнатыңыз, бирок 1 мүнөт бышырбаңыз. Мамлекетти АльДентеге калтыруу. Чычканга салып, муздак суунун астында чайкаңыз. Макарон жабышып калбаш үчүн май кошуп, аралаштырабыз.
3-кадам
Көмөч казанга зайтун майын ысытып, колбасаларды бир-эки мүнөт кууруп, анан пияз менен сарымсакты кошуп, 2-4 мүнөт куурууну улантыңыз. Андан кийин помидор жана розмарин кошуу. Дагы 1-2 мүнөт кайнатыңыз.
4-кадам
Соус дээрлик даяр болгондон кийин даярдалган макаронду кошуп, жакшылап аралаштырып, 1-2 мүнөт ысытуу керек. Татып көргүлө. Болгону 30 секунданын ичинде даярдалган шпинатты кошуңуз. Кайра жакшылап аралаштырыңыз. Берүүдө зайтун майын кошосуз.