Жай меште үндүк, мергенчилик колбаса жана бадам менен толтурулган капуста ролдору

Жай меште үндүк, мергенчилик колбаса жана бадам менен толтурулган капуста ролдору

45

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • Савой капустасынын чоң жалбырактары – 8 даана.
    Түркия филеси – 300 г
    Аңчылык колбаса – 2 даана.
    Бекон – 2 даана
    зайтун майы – 2 аш кашык. л.
    Пияз – 1 даана.
    Сарымсак – 2 тиштери
    бадам – ​​50 г
    кургак ак шарап – 250 мл
    тоок сорпосу – 250 мл
    Майдаланган мускат жаңгагы – 1 чымчым
    Калемпир – татымына жараша
    Туз – татымына жараша

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Жай мешке жана ингредиенттерди даярдоо.

2-кадам
Капустанын жалбырактарын жууп, буу бышыруучу идишке салыңыз. Мультиваркердин идишине биринчи белгиге чейин суу куюп, «Бууга» режимин күйгүзүп, 10 мүнөт бышырыңыз. Коюлган сабактарды алып, ашкана балкасы менен чаап салыңыз.

3-кадам
Түркиянын филесин жууп, кургатып, бычак менен туурайсыз. Аңчылык колбасаларын тегерекчелерге кесип.

4-кадам
Мультиваркердин идишине зайтун майын куюп, “Кууртуу” режимин орнотуңуз. Майда тууралган пиязды жана сарымсакты жана ичке тилкелерге кесилген беконду кошуу. Аралаштырып, 10 мүнөт бышырыңыз. идишке өткөрүп берүү. Үндүктүн этин, колбаса, бадам, туз, калемпир жана мускат жаңгагын кошуп аралаштырабыз.

5-кадам
Жумушчу бетке капуста жалбырагын коюп, ортосуна начинканы салып, конвертке бүктөйбүз.

6-кадам
Даяр болгон капуста түрмөктөрүн жай мешке салыңыз. Шарап менен сорпону куюп, капкагын жаап, “Мульти-пісірүүчү” режимин коюп, 120°С температурада 25 мүнөт бышырабыз. Даяр капуста түрмөктөрүн жашылча салат жана үлпүлдөк күрүч менен бериңиз.