Колбаса, таттуу калемпир жана сыр менен бышырылган картошка
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 300 г докторской колбасы
- 800 г картофеля
- 300 г мелких шампиньонов
- 2 сладких перца
- 2 красные луковицы
- 2 зубчика чеснока
- 200 г твердого выдержанного сыра
- 40 г панировочных сухарей
- сушеный тимьян
- оливковое масло
- соль, свежемолотый черный перец
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Картошкаларды тазалап, тилимдерге бөлүңүз. Таттуу калемпирди экиге кесип, уруктарын жана кабыкчаларын алып, кичинекей кубиктерге кесиңиз. Колбасаны калыңдыгы 3-4 мм болгон тегерекчелерге кесип. Пияз – жарым шакекчелерде, сарымсак – орто кесимдерде. Шампиньондорду экиге бөлүңүз. Сырды майда сүзгүчтөн өткөрөбүз.
2-кадам
Даяр болгон жашылчаларды жана козу карындарды идишке салып, зайтун майын тамызыңыз. Тимьян, туз жана кара мурч кошуп. Аралаштырыңыз. Зайтун майы менен майланган мешке чыдамдуу табакка салыңыз. 180°С температурада 20 мүнөт бышырыңыз.
3-кадам
Көмөч казанды кылдаттык менен алып, жашылчаларды аралаштырып, кайра зайтун майы менен чачыңыз. Дагы 10 мүнөт бышырууну улантыңыз.
4-кадам
Сыр менен нан күкүмдөрүн аралаштырыңыз. Табаны алып, колбаса кошуп, сыр аралашмасын чачып, дагы 10 мүнөт бышырыңыз. Кошумча – кошумча 1-2 мүнөт. гриль астында. Алып, бир аз муздатып, жылуу кызмат кылгыла.