Колбаса жана жумуртка менен Закарпатское лечо

Колбаса жана жумуртка менен Закарпатское лечо

48

ИНГРЕДИЕНТТЕР

  • жаңы майдаланган кара калемпир
    таттуу сары калемпир – 2 даана.
    таттуу кызыл калемпир – 2 даана.
    чоң помидор – 3 даана.
    орто пияз – 1 даана.
    ышталган колбаса – 2-3 даана.
    жумуртка – 1 даана.
    өсүмдүк майы – 3 аш кашык. л.
    туз

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

1 кадам
Калемпирди сабагынан жана уругунан тазалап, узунунан туурасы 0,5 см тилке кылып кесип, пиязды тазалап, ичке жарым шакекчелерге кесебиз.

2-кадам
Помидорду кайчылаш кесип, кайнак сууга салып, анан муздак суу менен чайкап, кабыгын алып саласыз. Целлюлозаны тилимдерге кесип.

3-кадам
Зарыл болсо, колбасанын кабыгынан тазалап, этин тилимдерге бөлүңүз.

4-кадам
Жумуртканы бир-эки кашык муздак суу, туз жана калемпир менен чалып, сарысы менен агы көбүккө аралашпашы үчүн.

5-кадам
Чоң казанга майды ысытып, пиязды жумшак, 5 мүнөткө чейин кууруп, мурч салып, 5-7 мүнөт бышырабыз, помидор, колбасаны салып, 20 мүнөт бышырабыз.

6-кадам
Туз, мурч кошуп, жумуртканы кошуп, тынымсыз аралаштырып, дагы 2-3 мүнөт бышырабыз. Лечо ысык же муздак кызмат кылгыла.