Ышталган колбаса менен чех малып
ИНГРЕДИЕНТТЕР
- 0,3 л темного пива
- 200 г копченых колбасок
- 150 г пикантного твердого сыра
- 250 г мягкого сливочного сыра
- 1 маленькая красная луковица
- 2 ст. л. сливочного масла
- 2 ст. л. сладкой горчицы
- несколько капель соуса табаско
Для подачи:
- крекеры
- кусочки поджаренного хлеба
- кукурузные чипсы
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ
1 кадам
Пиязды туураңыз. Колбасаларды кичинекей кубиктерге кесип.
2-кадам
Калың түбү бар кичинекей казанга майды ысытып, ага пиязды орточо отто жумшак, 5 мүнөткө чейин кууруп алыңыз. Колбаса кошуу, тамак, аралаштырып, 8-10 мүнөт. Оттон чыгарып, бардык майды кетириңиз.
3-кадам
Кастрюльге жумшак сыр, горчица жана сыраны кошуп, бир тектүү масса пайда болгонго чейин жакшылап аралаштырыңыз. ысыктан алып салуу.
4-кадам
Катуу сырды майда сүзгүчтөн өткөрөбүз. Кастрюльге майдаланган сырды бөлүктөргө кошуп, ар бир жолу жакшылап аралаштырыңыз.
5-кадам
Бардык сыр кошулгандан кийин, татымына жараша Табаско соусу менен чөмүлдүрүп, түбү оор казанга (идеалында отко чыдамдуу фондю идиш) куюңуз.
6-кадам
Жай отко коюп, көбүк чыкканга чейин 15-20 мүнөт бышырыңыз. Крекер, кесим нан же жүгөрү чипсы менен жылуу кылып бериңиз.